Det italienska modehuset Dolce & Gabbana grundades 1985 av designerna Domenico Dolce och Stefano Gabbana. Under tjugo år har deras angreppssätt på mode skapat en unik stil. 1992 gav de sig in i parfymeri-branschen och lanserade Dolce & Gabbana For Women.

Sju år senare kom D & G Feminine samt D & G Masculine. Parfymerna som modehuset skapar är tänkta att komplettera kläderna och i synnerhet kvinnans kropp genom att förstärka hennes själsliga karaktär. Varje parfym är utformad ner till minsta doftnyans för att kunna återge kvinnans personlighet. Förutom dofter för henne och honom har Dolce & Gabbana också en del hudvårdsprodukter i form av duschcreme, deodorant och after-shave.

Populära dofter för henne

Dolce & Gabbana The One

Dolce & Gabbana The One är en parfym som lanserades 2006 och som fortfarande toppar många listor. Parfymen öppnar med en doft av vanilj, mysk och frukt.

Toppnoter: Litchi, mandarin, bergamott, persika

Hjärtnoter: Madonna-lilja, jasmin, muguet

Basnoter: Bärnsten, vanilj, mysk, plommon, vetiveria

The One är en klassiker. En typisk Dolce & Gabbana-doft som sitter länge. Det är en all-around-parfym för alla åldrar även om den troligen riktar sig mot lite yngre kvinnor. Doften är söt och blommig och mycket omtyckt.

Dolce & Gabbana Light Blue

Dolce & Gabbana Light Blue är en eau de toilette lanserad 2001 och den har blivit en riktig klassiker, omtyckt av många kvinnor i alla åldrar. Den passar bäst att användas dagtid även om många även använder den till fest.

Toppnoter: Sicilianskt cederträ, blåklocka, syrligt äpple

Hjärtnoter: Bambu, jasmin, vit ros

Basnoter: Mysk, bärnsten, cederträ

Light Blue är söt i doften, men krispig och fräsch med en tydlig ton av äpple och lätt citrus. Det finns män som använder Light Blue. Doften är lätt och frisk och en mångårig favorit hos många kvinnor.

L’Imperatrice

L’Imperatrice är doften för kvinnan som gärna är festens medelpunkt.

Toppnoter: Rabarber, kiwi

Hjärtnoter: Vattenmelon, rosa cyklamen

Basnoter: grapefrukt-trä, mysk

Med sin mjuka sötma från bland annat rosa cyklamen har denna eau de toilette blivit en riktig storsäljare bland kvinnor. Passar för kvinnan som gärna drar blickarna åt sig.

En populär doft för honom

The One for Men

Naturligtvis finns doften The One även för herrar, då med namnet The One for Men. Doften har beskrivits som allt ifrån mycket god till gudomlig.

Toppnoter: Basilika, koriander, grapefrukt

Hjärtnoter: Ingefära, apelsinblomma, kardemumma

Basnoter: Cederträ, tobak, ambra

Doften sitter länge och passar lika bra på arbetet som under en natt på stan, även om många skulle referera till den som något man använder dagtid. Mycket omtyckt med sin fräscha balans mellan noterna.