Exuviance är läkarbaserad hudvård, baserad på två amerikanska professorers patent av AHA (Alfahydroxidsyra). Produkterna är framtagna för att ge ett bra resultat och riktar sig främst till den mognare huden för att minska ålderstecken.

Populäraste produkten

Age Reverse-serien är utan tvekan Exuviances bästsäljare. Serien har en hög anti-ageing effekt och arbetar bland annat för att bygga upp hudens egna kollagen. Serien fungerar lika bra för män som för kvinnor. Man bör dock inte använda serien på känslig hud. Exuviance har produkter för olika hudtyper och är man osäker går det att få hem prover. Alla produkter arbetar för att:

  • förbättra strukturen i överhuden
  • motverka förekomsten av rynkor och fina linjer
  • förbättra klarheten och hudtonen
  • förbättra lystern och den generella utstrålningen
  • stärka hudens barriär mot skadliga faktorer

Hudtyper och hudproblem

Exuviance har produkter för olika typer av hud och hudproblem. Om man inte är säker på vilken typ man tillhör kan man uppsöka någon av Exuviances kliniker. Där kan man också få en hudbehandling utifrån sin hudtyp för bästa resultat. Exuviance har produkter för hud med rosacea, acne, atopiskt eksem, pigmentfläckar och flera andra hudproblem. Produkterna delas också in efter hudtyper som mogen hud, känslig hud, torr hud och så vidare. På deras hemsida kan du själv scrolla runt och lära dig om din hud eller hitta din hudtyp och produkterna som rekommenderas för just dig. Den som till exempel lider av rosacea behöver inte misströsta när det kommer till anti-ageing preparat eftersom Exuviance har tagit fram en mildare, men fortfarande effektiv, behandling för den typen av hud.

Övriga produkter

Exuviance har inte bara produkter för ditt ansikte. En riktigt bra produkt är Exuviance Heel & Elbow Dry Skin Repair. Krämen är speciellt framtagen för hård och sprucken hud på hälar och fötter och den gör jobbet. Koncentrationen av AHA och PHA är hög, just för att exfoliera. Krämen återfuktar också mycket bra. Vill man behandla kråksparkar runt ögonen finns en liten Askungebehandling för detta ändamål, nämligen Exuviance Intensive Eye Treatment Masque. Du använder den en gång per vecka för att få fastare hud runt ögonpartiet. Rekommenderas varmt inför helgens fester.

Produkter för män

Exuviance produkter kan användas av alla och är framtagna för olika typer av hud. Män tycker ofta att de har en tålig, normal hud, trots att de upplever till exempel torrhet eller kanske lider av acne. Här gäller samma sak som för kvinnor. Ta reda på vilken hudtyp som gäller för just dig för att vara säker på att få rätt produkt för ditt ansikte. För den som lider av ingrodda hår finns produkten Exuviance Purifying Cleansing gel att använda vid rakning. Den löddrar mjukt och ger ett effektivt skydd mot förekomsten av ingrodda strån.