Skönhetsmärket grundades 1994 av bland annat makeupartisten och hudterapeuten Ofra Gaito. Företaget är amerikanskt och stoltserar med att de inte testar sina produkter eller ingredienser på djur. De har ingen försäljning i Kina, eftersom de kräver djurtester. Vidare är all makeup 100 % vegansk, samt glutenfri. OFRA Cosmetics tar hand om alla steg från tillverkning till paketering av sina produkter.

Hudvård

Behöver din vinterhud lite extra glow? Prova OFRA Cosmetics Vtamin C Serum 25 % och den kommer att göra underverk med en trött och glåmig hy. Den innehåller hela 25 % C-vitamin, vilket är en rejäl dos. Applicera den efter att du rengjort huden, men innan du smörjer in din fuktighetskräm. Serumet är perfekt för blandhy och sätter fart på kollagenbildningen. Hudtonen blir jämnare och serumet motverkar också uppkomsten av fina linjer och pigmentfläckar. Formulan är att beskrivas som icke-oljig. Väldigt bra för blandhy, fet hy eller om du har lätt att få akne. Botanisera gärna bland OFRA Cosmetics övriga hudprodukter. Här finns en hel del smått och gott. Och inga djur har behövt lida vid framställningen av dessa, vilket kan vara skönt att veta.

Makeup

Här finns mycket bra produkter att välja bland. Med tanke på höstens trender står kanske en ny palett högst upp på önskelistan? OFRA Cosmetics Boho Palette ger dig höstens look i en enda färgpalett. Här finns ögonskuggor, blush, highlighter, bronzer och puder i trendiga nyanser. En nyhet bland paletterna är OFRA Rouge Island Time Palette. Den består av minisar av Bali Highlighter, Time Liquid-to-baked Blushes och ett helt nytt rouge med skimmer, Cosmopolitan.. När pannorna i paletten är slut, poppa ut dem och fyll paletten med favoriterna igen. Den är magnetisk. Mycket bra med den överdimensionerade spegeln i locket.

Läppar

Vill du att läppstiftet sitter länge ska du prova OFRA Long Lasting Liquid Lipstick, ett av världens bästa. Med sin krämiga och silkeslena känsla återfuktar den dina läppar, samtidigt som den ger en färg som sitter. Läppstiftet finns i många nyanser, till exempel Milan som går åt det bruna, en av höstens trendfärger, eller Rendezvous som går åt det röda bäriga hållet. Läppstiftet är matt och kan med fördel kompletteras med en glans för att få den rätta glossiga looken. Liquid lipsticks innehåller E-vitamin och antioxidanter för att vårda dina läppar samtidigt som du får en fantastisk färg. Ett tips är att vänta en kvart efter applicering innan du äter eller dricker. Vänta lite med glossen också, tills färgen satt sig.