Det är inte många som inte har hört talas om Redken. Märket grundades redan 1960 av en kemist och hårstylist som hette Jheri Redding och en modell och skådespelerska vid namn Paula Kent. Deras efternamn bidrog till namnet Redken. Märket hänger backstage på modevisningar världen över och inspirerar till nya hårtrender. Mycket av Redkens inspiration kommer just från modevärlden. Alla Redkens hårprodukter bygger på innovationen protein och surt pH-värde och detta är Redkens kännetecken – inspiration, fashion och innovation.

Om du är man, har du upptäckt Redken Brews ännu? Det är en komplett hårvårdsserie för män som innehåller malt för att ge näring och styrka till håret. Flaskorna har dessutom en cool design liknande en ölflaska och är gjorda i återvunnen plast. Gör sig riktigt snygga på badrumshyllan.

Color Extend Blondage är ett schampo och balsam framtagna enkom för att förstärka och bevara nyansen i blonda hår. Den färgbevarande formulan bidrar också till att stärka håret. Ditt blonda hår behöver ett lila schampo för att hålla undertonerna borta.

Har du tröttnat på att vara blond? Då kanske Redkens City Beats är något för dig. Välj mellan sju olika nyanser, representerande varsin del av New York. Vad sägs om East Village Violet eller Broadway Blue? Kanske Midtown Magenta? Och javisst, Yellow Cab finns också representerad. Förutom dessa kan du välja mellan Times Square Teal, Big Apple Red och West Village Sunset. Roliga färger för den lite vågade.

En annan sak som alla bör ha i badrumsskåpet är torrschampo. Redken har ett ljuvligt sådant i puderform i sin Dry Texture Collection. Det absorberar fett och smuts och lämnar håret fräscht och lätt, samtidigt som det ger lite kontroll och volym. Ett måste, helt enkelt.