Youngblood Mineral Cosmetics, är ett australiensiskt företag som grundades för över 20 år sedan av hudterapeuten Pauline Youngblood. Företaget grundades från början i medicinskt syfte för att hjälpa patienter efter avancerade medicinska ingrepp.

Pauline Youngblood har därmed djup kunskap om, och erfarenhet av, hur känslig huden kan vara samt hur olika hudtyper kan reagera efter ett kosmetiskt ingrepp. Det var mot bakgrund av den kunskapen som Pauline började utveckla mineralbaserade hudvårdsprodukter med fokus på foundations. Patienterna blev så förtjusta i produkterna att de fortsatte använda dem långt efter det att huden läkt och idén om en beständig hudvårdsserie tog form.

Hudvårdsprodukter för alla

Idag finns det en hel serie hudvårds- och sminkprodukter från Youngblood. Produkter som är utvecklade och anpassade att passa alla hudtyper och hudfärger. Ingredienserna i Youngbloods produkter kan med fördel användas av personer med acne, rosacea, eksem, pigmentfläckar och psoriasis.

I många år har Youngbloods hud- och sminkprodukter också använts flitigt av makeup-artister och hudvårdsterapeuter världen över som vittnar om dess välgörande och hållbara egenskaper. Youngblood Mineral Cosmetics består nämligen av 100% naturliga mineraler, fria från parabener och liknande konserveringsmedel. De har också gott om pigment och lämnar ett naturligt, heltäckande resultat.

Bästsäljande produkter

 • Natural Loose Mineral Foundation
 • Ultimate Concealer
 • Outrageous Lashes Mineral Lengthening Mascara
 • Pressed Mineral Blush Zin
 • CC Perfecting Primer

Säljställen

Youngblood skönhetsprodukter säljs på ett flertal ställen världen över, både i fysiska butiker och på nätet. Nedan listas ett par av dessa säljställen (nätbaserade):

 • Cocopanda
 • Nordicfeel
 • Eleven
 • Lyko
 • Coolshop
 • Beautystore
 • Sephora
 • Hudoteket

Youngblood hudvård

Produkt: Mineral Illuminating Body Tint

Egenskaper: ger huden en glänsande, gyllenbrun lyster.

Produkt: Lunar Dust

Egenskaper: ger huden en naturligt skimrande finish.

Youngblood makeup

Produkt: Pressed Mineral Eyeshadow Quad (finns i 9 olika färgkombinationer)

Egenskaper: med fyra olika välpigmenterade nyanser i varje palett är den enkelt att skapa en sammetslen, hållbar look som varar hela dagen.

Produkt: Brow Artiste Kit (finns i 4 olika färgkombinationer)

Egenskaper: med tre olika nyanser, varav två är olika nyanser av ögonbrynspuder och ett är ett lätt tonat ögonbrynsvax, skapar du lätt perfekt formade ögonbryn med hjälp av en medföljande duo-borste och pincett.

Produkt: Outrageous Lashes Mineral Lengthening Mascara (blackout)

Egenskaper: en krämig mascara som, precis som namnet avslöjar, ger en dramatisk look till dina fransar.

Produkt: Eye Illuminating Duo Pencil

Egenskaper: en krämig duo-penna som med ena sidan highlightar och andra sidan markerar såväl ögonbrynsbågen som insidan ögonen.

Produkt: Contour Palette

Egenskaper: med 6 olika nyanser av puder är det lätt att både markera, highlighta och dölja.

Produkt: Luminous Creme Blush

Egenskaper: en krämig blush fri från olja som ger en skimrande finish som håller hela dagen.

Produkt: Color Crays Sheer Lip Crayon (finns i 5 olika nyanser)

Egenskaper: ett krämigt, ultra-moisturising läppglans, ger en fräscht glänsande finish.

Produkt: Color Crays Matte Lip Crayon (finns i 7 olika nyanser)

Egenskaper: ett hållbart, krämigt läppglans berikat med Vitamin E, ger en snyggt matt finish.

Recensioner

Daisy Beauty

Testad produkt: Youngblood Mineral Primer

Fakta: plastflaska med praktisk pump, geléaktig konsistens, kan användas med eller utan puder, innehåller Vitamin E och Vitamin A, inte testad på djur, passar alla hudtyper.

Utlåtande: dryg, lätt att dosera, kladdar inte, ger en silkeslen känsla, porerna suddas ut, håller hela dagen, förhållandevis dyr men värd sitt pris, en riktigt bra primer .

Colour by Ninni

Testad produkt: Youngblood Natural Mineral Loose Foundation (Neutral)

Fakta: en nyans som funkar året om, vare sig matt eller skimrande, praktiskt förpackad med bomullsrondell, innehåller 10 gram pressat, mineralbaserat puder.

Utlåtande: lagom täckande, enkel att ta med, ger en fin finish utan att klumpa sig, förhållandevis dyr men värd sitt pris, en klar favorit.